अद्य अञ्जीरस्य पयोहिम पाककृति दास्याम्यहम् |
आवश्यकाः पदार्थाः एते :
- 10 अञ्जीराः
- 5 अक्षोटाः
- अर्ध पात्र क्षीरसारः
- 1 चषकः दुग्धः
प्रथमं अञ्जीरान् सुपक्व अक्षोटैः सह मिश्रके दुग्धं स्थापयित्वा मिश्रणं करणीयम् | एकं पात्रं स्वीकृत्य अस्मिन् मिश्रणं दुग्धं क्षीरसारं च स्थापनीयं | हस्ते दर्व्या सह व्यतिक्रियताम् | पयोहिम यन्त्रे अस्मिन् मिश्रणं स्थापयित्वा संयुतनं करणीयम् | 40 निमिशानन्तरं वियुतनं कृत्वा शॆतलपेटिकयाम् freezer मध्ये घण्टा द्वयं स्थापनीयम् |
नन्तरं स्वादिष्टं पयोहिमम् खादनार्थं सिद्धा भवति |
एवं रीत्य अञ्जीरस्य स्थाने अन्य फलानि स्थापयति चेत् भिन्न स्वादयुक्तपयोहिमम् भवति |